Mitt namn Àr Linnea och jag bor i Köping tillsammans med min mamma, pappa och deras tvÄ hundar.

Djur har alltid varit en stor del av mitt liv, och jag Ă€r uppvuxen med bĂ„de hundar och katter. De första hundarna fanns redan hĂ€r nĂ€r jag föddes i mitten av nittiotalet. Senare, i början av 2000-talet, flyttade den första hunden hit som jag har egna starka minnen av. En amerikansk cockerspaniel vid namn “Chamris For The First Time,” som vi kallade Tyson. Han var en svartvit hane med otroligt mycket egen vilja och egna tankar. Strax efter honom flyttade en vuxen amerikansk cockerspaniel tik hit som hette Light Dream’s Special Time “Paris.” Hon blev mer eller mindre min första egna hund. Hon var mycket kĂ€rleksfull och glad, tillgiven och hittade alltid pĂ„ bus. TyvĂ€rr avled hon bara tre Ă„r efter att hon flyttade till oss i cancer.

Jag har tidigare varit uppfödare av marsvin i ganska stor skala och har Àven tÀvlat och stÀllt ut marsvinen. Det blev fyra champions, en svensk vinnare och ett flertal guldpettar och guldklippta lÄnghÄr. Under mina 5 Är som marsvinuppfödare fick jag totalt 19 kullar.

Min första shih tzu hette Lola, “Piquants Play Dirty.” Hon kom till oss vĂ„ren 2012 tack vare min vĂ€n Jack Stockstill, som visste att jag skulle sluta med marsvin och var intresserad av shih tzu. TyvĂ€rr gĂ„r inte allt enligt planen ibland, och jag valde att inte avla pĂ„ Lola, men hon kommer alltid finnas i kennelns hjĂ€rta. TyvĂ€rr Ă€r hon inte lĂ€ngre med oss.

NĂ€r jag bestĂ€mde mig för att inte avla pĂ„ Lola började jag leta efter en ny utstĂ€llnings- och avelsstjĂ€rna till kenneln. Sökningen pĂ„gick ett bra tag innan vi bestĂ€mde oss för att köpa in Maggie, “Jomi-Woo’s Miss Maggie May,” frĂ„n Josefine & Johanna Leijon i Norrland. Vi har följt Maggie sedan den timmen hon föddes fram till idag. Hon Ă€r en tik som ger mycket glĂ€dje och skratt och har ett underbart temperament. DessvĂ€rre ville inte det sig riktigt med att bli drĂ€ktig, sĂ„ det blev aldrig nĂ„gra valpar efter Maggie.

Under sommaren 2020 flyttade Frimodig Adore Me, Ă€ven kĂ€nd som “Bambi”, till oss. FrĂ„n början var jag bara fodervĂ€rd till Bambi men vĂ„ren 2022 lĂ„nade jag in henne till kenneln för att avla pĂ„ henne, sedan bestĂ€mde jag, tillsammans med kennel Frimodig att jag skulle köpa loss henne, sĂ„ nu Ă€r hon en del av kenneln och faktiskt min stamtik. Hon födde fyra fantastiska valpar i maj 2022. Bambi Ă€r en Ă€lskad medlem i vĂ„r familj och symboliserar vĂ„rt engagemang och passion för hunduppfödning. Vi ser fram emot att skapa minnesvĂ€rda stunder tillsammans bĂ„de i ringen och valplĂ„dan.

Ur Bambis första kull, föddes en underbar tikvalp som vi beslutade att behĂ„lla. Hennes namn Ă€r Cao-Mei’s Falling Like The Stars, och vi kallar henne för Sigrid. Sigrid Ă€r en fantastiskt glad och energisk liten dam, och vi ser med spĂ€nning fram emot att följa hennes uppvĂ€xt och se henne utvecklas till en vuxen hund. Hon har redan visat sig ha en hĂ€rlig personlighet och vi Ă€r övertygade om att hon kommer bli en strĂ„lande representant för vĂ„r uppfödning. Vi ser fram emot att skapa vackra minnen tillsammans med Sigrid och se vad framtiden har att erbjuda för henne i utstĂ€llningsringen och aveln.

Om du vill se vilka hundar som bor hos mig just nu kan du kika under “hundarna”.

Linnea & Sigrid

Jag har gÄtt SKKs uppfödarutbildning pÄ distans. För att se intyget i större format, klicka pÄ bilden.