0738910365 linnea@cao-meis.se

Amanda, Maggie och Linnea

Välkommen till oss på kennel Cao-Mei’s.

Vi som äger denna kennel heter Amanda & Linnea och vi har varit ett par sedan 2014. Linnea ansökte om kennelnamnet 2015 och under sommaren 2018 blev Amanda delägare.

Namnet Cao-Mei’s kommer ifrån det kinesiska order ”Jordgubbe” och är faktiskt taget från Linnea’s gamla marsvinsuppfödning som hette Strawberis.

Mitt namn är Linnea och jag är född och bosatt i den lilla staden Köping. Är bosatt just nu tillsammans med mina föräldrar och deras fyra hundar.
Djur har alltid varit en stor del av mitt liv och jag är uppvuxen med både hund och katt. Dom första hundarna fanns redan här när jag föddes i mitten av nittiotalet. Senare under början av 2000-talet flyttade den första hunden hit som jag har egna starka minnen av. En amerikansk cockerspaniel vid namn ”Chamris For The First Time” som vi kallade Tyson. En svartvit hane med otroligt mycket egen vilja och egna tankar. Straxt efter honom flyttade en vuxen amerikansk cockerspanieltik hit vid namn Light Dream’s Special Time ”Paris”, som mer eller mindre blev min egna första hund. Hon var en mycket kärleksfull och glad hund. Tillgiven och hittade alltid på bus. Men tyvärr avled hon bara tre år efter hon flyttade till oss i cancer.

Jag har tidigare varit uppfödare av marsvin i ganska stor skala och har även med marsvinen tävlat och ställt ut. Det blev fyra champions, en svensk vinnare och ett flertal guldpettar och gulklippta långhår. Under mina 5 år med marsvin blev det 19 kullar. 

Min första shih tzu är Lola. ”Piquants Play Dirty” Hon flyttade hit tack vare min vän Jack Stockstill som visste jag skulle lägga ned med marsvin och hade ett intresse för shih tzu. Hon kom hem till oss våren 2012. Och var min första planerade avelstik och utställningstik. Tyvärr går inte allt enligt planerna ibland och vi valde att inte avla vidare på Lola men kommer alltid att vara kennelns hjärta.
När jag väl tagit beslutet att inte avla på Lola började min jakt på en ny utställning & avelsstjärna till kenneln. Och sökningen pågick ett bra tag innan vi bestämde oss för att köpa in Maggie ”Jomi-Woo’s Miss Maggie May” från Josefine & Johanna Leijon i norrland. Maggie har vi följt sedan den timmen hon föddes framtills idag. Hon är en tik som ger mycket glädje och skratt. Och har ett underbart temprament. Vi ser framemot att få fortsätta glädjas med henne och förhoppningsvis hennes avkommor.

Linnea & Maggie

Amanda & Pixie

Jag heter Amanda och jag har alltid älskat djur men har inte kunnat ha några djur själv, förutom två hamstrar. Som yngre var jag en hästtjej och red mycket och under mina år på ridskolan var jag skötare till två fantastiska hästar och jag spenderade många eftermiddagar efter skolan i stallet. Det var längesedan nu och idag är hundar allt.
Jag träffade Linnea under andra halvåret 2014 och jag var då inte alls imponerad av varken hundar eller shih tzus. Jag tyckte då att hennes Lola, Piquants Play Dirty, var ganska ful och jag förstod inte alls charmen med rasen. Nu har Lola en STOR plats i mitt hjärta och för mig är hon den goaste hunden i världen. Snabbt blev hund ett stort intresse hos mig och det enda jag pratar och läser om är hundar.

I början av sommaren 2019 kommer jag ta studenten och blir då djurvårdare. Jag går naturbruksprogrammet med inriktning hund och hunddagarna i skolan är en av veckans bättre dagar för då handlar allt vi gör om hundar (träning, beteende, avel, hantering etc). Eftersom att jag och Linnea bor i olika städer så har jag lånat en hund av en vän som jag tränar med i skolan. Hon heter Pixie och är en norsk buhund på ungefär tre år. Vi har tränat ihop i ungefär två år och det är fantastiskt roligt att se vilka framsteg vi gjort tillsammans! Vi har provat på bland annat agility, rallylydnad och lydnad och enligt Pixie så är nog agilityn roligast.
Genom skolan har jag gått SKK’s utbildning ”hundens beteende” och när jag tar studenten så har jag också gått klart SKK’s uppfödarutbildning.