Mitt namn är Linnea och jag bor i Köping tillsammans med min mamma, pappa och deras fyra hundar. 

Djur har alltid varit en stor del av mitt liv och jag är uppvuxen med både hund och katt. Dom första hundarna fanns redan här när jag föddes i mitten av nittiotalet. Senare under början av 2000-talet flyttade den första hunden hit som jag har egna starka minnen av. En amerikansk cockerspaniel vid namn ”Chamris For The First Time” som vi kallade Tyson. En svartvit hane med otroligt mycket egen vilja och egna tankar. Straxt efter honom flyttade en vuxen amerikansk cockerspaniel tik hit vid namn Light Dream’s Special Time ”Paris”, som mer eller mindre blev min egna första hund. Hon var en mycket kärleksfull och glad hund. Tillgiven och hittade alltid på bus. Men tyvärr avled hon bara tre år efter hon flyttade till oss i cancer.

Jag har tidigare varit uppfödare av marsvin i ganska stor skala och har även med marsvinen tävlat och ställt ut. Det blev fyra champions, en svensk vinnare och ett flertal guldpettar och guldklippta långhår. Under mina 5 år med marsvin blev det 19 kullar.

Min första shih tzu är Lola. ”Piquants Play Dirty” Hon flyttade hit tack vare min vän Jack Stockstill som visste jag skulle lägga ned med marsvin och hade ett intresse för shih tzu. Hon kom hem till oss våren 2012. Och var min första planerade avelstik och utställningstik. Tyvärr går inte allt enligt planerna ibland och jag valde att inte avla vidare på Lola men kommer alltid att vara kennelns hjärta. Som numer ägs av min pappa och bor i Köping hos honom.

När jag väl tagit beslutet att inte avla på Lola började min jakt på en ny utställning & avelsstjärna till kenneln. Och sökningen pågick ett bra tag innan vi bestämde oss för att köpa in Maggie ”Jomi-Woo’s Miss Maggie May” från Josefine & Johanna Leijon i Norrland. Maggie har vi följt sedan den timmen hon föddes framtill idag. Hon är en tik som ger mycket glädje och skratt. Och har ett underbart temperament. Jag ser framemot att få fortsätta glädjas med henne och förhoppningsvis hennes avkommor.

Sommaren 2020 flyttade även Frimodig Adore Me ”Bambi” hit. Jag är idag fodervärd åt henne, men hoppas på kunna själv använda henne i min avel i framtiden.

Linnea & Maggie